Nieuws

UitgesprokenZaak.nl heeft een nieuwe website

29 november 2022

De nieuwe website van UitgesprokenZaak.nl is live! Een nieuwe website met een nieuw design, maar vooral een website waarmee we gebruikers en geïnteresseerden nog beter kunnen informeren. Daar zijn we trots op! 

Meer transparantie 

Tijdens de ontwikkeling van de website is vooral gefocust op vormgeving, efficiëntie en transparantie. Het proces van het indienen en aannemen van dossiers was al makkelijk en blijft dat ook. Verder biedt de website nu de mogelijkheid om uitspraken in eerdere geschillen in te zien en te doorzoeken. Hierdoor wordt inzichtelijk hoe het proces verloopt en hoe over bepaalde geschillen wordt geoordeeld. Het spreekt voor zich dat iedere zaak uniek is en op detail kan verschillen met op het oog vergelijkbare zaken. 

Van bemiddeling tot uitspraak 

UitgesprokenZaak.nl is de onafhankelijke stichting die bemiddelt bij geschillen over producten en/of diensten die zijn aangekocht bij CBW-erkende woonwinkels. Als de consument en de woonwinkel er samen niet uitkomen, kan UitgesprokenZaak.nl worden ingeschakeld. Het streven van UitgesprokenZaak.nl is om zoveel mogelijk van de geschillen op te lossen door bemiddeling. In het begin van het proces bemiddelt de geschilbehandelaar, daarna probeert de deskundige ook nog partijen tot elkaar te brengen. Een succesvolle bemiddeling, door beide partijen gedragen, scheelt tijd, energie én kosten. Als bemiddeling niet lukt, loopt het proces door en doet een bindend adviseur uitspraak, waar partijen zich aan moeten houden.  

Zo zorgt UitgesprokenZaak.nl ervoor dat partijen alsnog tot elkaar komen of dat de bindend adviseur de juridische knoop doorhakt. Er is daardoor altijd een (juridische) oplossing voorhanden.